Valojen ja varjojen kohtaamisia

Olen utelias ihmisen kyvylle oppia uutta. Ihailen ja tuon työssäni esiin usein itsestään selvänä pidettyä osaamista, jossa luontevasti luodaan tilaa olla ja kasvaa ihmisenä, todetaan ääneen ja jätetään suosioilla toimimattomat tavat taakse. Ihmissuhteissa taidokkaasti toimiminen, hiljaisen, luottavaisen tilan luominen ja säätely, sekä viisaat, harkitut, kannattelevat sanat ja niiden ylläpitäminen on työni ja kiinnostukseni keskiössä.

Teen työtä mieluiten haastavien asiakastyötilanteiden rajapinnoilla. Arkisessa kohtaamistyössä, joka kutsuu esiin asiakkaan piilossa olevaa motivaatiota ja haastaa työntekijän ja moniammatillisen työyhteisön taidokkuutta, työntekemisen tapoja ja rakenteita.

Nojaan työssäni tutkittuun tietoon ja hyviin näyttöpohjaisiin työmenetelmiin. Työn keskiössä on sosiaalieettisyys ja kohtaamistyön korkea, tinkimätön ammattietiikka.

Korkea integriteetti on mahdollista oppimalla ja kasvamalla omassa työssä, suostumalla epätäydellisyyteen ja tutkimalla miten itse työtä tekee ja miten omaa työtä voi parantaa. Inhimillisyys ja epätäydellisyys, leikillisyys ovat tärkeitä voimavaroja parasta etsittäessä. Työn ja tekemisen tulee olla ihmisen kokoista.

Tavoitteenani on rohkaista esiin ammatillista taidokkuutta, tarjota turvallinen tila oppimiselle ja erehtymiselle sekä juhlia määrätietoisesta harjoittelusta kumpuavaa osaamista ja ammattitaitoa. Haluan osaltani olla luomassa turvallista, välittävää, osaavaa, innostuvaa ja tervettä työkulttuuria, jossa asiakas tulee sekä kuulluksi että autetuksi.

Koulutan motivoivan haastattelun taidosta. Työnohjausprosessissa voi myös sovitusti itse oppia arvioimaan omaa taitoaan objektiivisesti, sekä pätevöityä vuorovaikutuksen arviointiin.

Teen työnohjausta pääsääntöisesti ryhmätyönohjauksena potilaiden ja asiakkaiden motivoinnin parantamiseksi sosiaali- ja terveydenhuollon vaativissa erityistehtävissä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *